2 Ekim 2014 Perşembe

Bir Avuç Ömrün Kalmış Gibi Gül


Zaman beklemez kimseyi durma
Kalbini acıtana yol aldırma
Kanayıp dursa da sakın ağlama
Kaderi yenmek için hep güç topla
Hayat saklar hayalleri yakma
Erteler bazen sebepsiz sanma
Vazgeçerek yarını cezalandırma
Yorgunluğu üstünden atıp son defa
Bir avuç ömrün kalmış gibi gül
Dağlara düşmüş karlar gibi kal
Boyunu aşmış nehirler kadar çağla
Geriye dön bak bir ben gibi sev

Bademin  bu şarkısını belki yüzlerce kez dinlemiştim son iki yıldır.Şarkı Bademin "Badem  ve Konukları" Albümünde yer almıştı. Sözleri Mustafa Kemal Öztürk & Zeynep Asan ‘a, Müzikse ,Mustafa Kemal Öztürk’e ait. Uzun bir yolculukta tekrar dinliyorum ve uzun yıllardır yapılmış en iyi  motivasyon ve umut şarkısı olduğuna bir kez daha kanaat getirdim. Algıda seçicilik dedikleri bu olsa gerek, yepyeni bir hayalin peşinde koştururken bambaşka umutlarla dinliyorum her sözünü.

Zaman gerçekten hiçbir şeyi beklemiyordu. Gün ışığı yeni yeni aydınlatırken yeryüzünü birkaç saatte olan biten ve doğanın uyanışı ,var oluş veya yok oluş başlıyordu tıpkı geceden sonraki sabah gibi.Her gün sunulmuş bir armağan hepimize  24 saatlik bir hediye, bir banka hesabı gibi  asla ertesi güne devretmeyen bir servet her gün.

Bazen öle şeyler yaşıyoruz ki canımızı yakan yıpratan dibe vurduran …Gidenler , kalanlar , bitişler  ve başlangıçlar. Acılara takılıp bin kez ölüyoruz, başından pes edip hayatını zindan edene uzaktan bakıp yalnız yol almasını izliyoruz. Bin kez ölüyoruz aynı acıyla .Ölmeyin! Küllerinizden yeniden doğun tıpkı Zümrüdüanka gibi yana yana ateş çemberinde. Hamken pişin, yanın ve OLUN! Olun ve yol alın ..

Koyulduğun yol hep düzlük olmaz bazen inersin, bazen çıkar, bazen düşersin, bazen kalkar, bazen ileri gittiğini sanarsın, bakarsın bir arpa boyu yol gitmemişsin. Unutma en iyi ok yayı en geriye çektiğinde atılır. Gücünü toplaman gerekir yayı en uzağa fırlatabilmek için, güç toplamak içinde dinlenmek ,içsel dünyana yolculuk yapmak ve bu yolculukta hep güçlü kalmak , asla pes etme! Yenmek için gücünü topla!

Hayalsiz yaşanır mı?
Her şey bir hayaldi ilk önce lakin her şeyin bir zamanı var sabırda gereklidir bu yolda. Hayaller gerçekleşmediğinde istediğin zaman, isyan etme! Hayat saklar bunu bil ve inan sadece.

“Hayallerinize sıkı sıkıya sarılın. Eğer hayalleriniz ölürse, hayat, kanadı kırık ve uçamayan bir kuşa benzer”

Hayalsiz yaşamaktan daha kötü bir şey varsa oda hayallerinizden vazgeçmektir.

Denemekten yoruldun mu bir kez daha dene, bir kez daha, nerden biliyorsun bu kez olmayacağını? Bir kez daha gücünü topla en büyük silahınsa gülümseyişin olsun. Gülümsemek inanın fizyolojisini değiştirir bu olumlu fizyoloji ruh durumuna yansır. Bu hayat senin ve bir kez daha tekrarı yok! Olmadı tekrar baştan deme lüksün yok! O yüzden tüm hünerlerinle sahnede en güzel oyununu sergilemelisin tüm gücünle yaşamak istediğin  hayalin ve olmak istediğin sen için dağlardaki karlar kadar kararlılıkla devam etmelisin. Öle coşkuyla olmalı ki oyunun bittiğinde alkış kıyamet olmalı çınlamalı sahne seslerle . Elinden  gelenin en iyisini yaptın mı? Peki elinden gelenin en iyisini yaparken bunu tüm coşkunla yaptın mı tıpkı boyunu aşan nehirler gibi coşkun? Cevabın “Evet”se  o zaman emin olmalısın ki hayatta seni coşkuyla kucaklayacak.

Şarkının sözleri kadar mükemmel Badem yorumuyla dinlemenizi umut ediyorum ve linkide ekliyorum.


Hayallerinizin peşinden kararlılıkla ve coşkuyla koşacağınız  sevgi dolu bir yaşam diliyorum.

 NLP Koçu
Tuba Aydoğan



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder